Adres
Mauvelaan 3,
3055 BL Rotterdam

Contact
+31 (0)6 25 31 98 97
hester@hesterlentz.nl

Outplacementtraject

Een Outplacementtraject is bedoeld om je te begeleiden naar nieuw werk als de baan bij je werkgever ophoudt. Daarmee verschilt dit traject van een Loopbaancoach traject. Er zijn diverse aanleidingen voor een Outplacementtraject. Bijvoorbeeld een reorganisatie waarbij jouw functie vervalt. Of als er sprake is van een situatie waardoor jullie uit elkaar gaan met een vaststellingsovereenkomst. In deze onzekere en roerige fase kun je rekenen op mijn begeleiding. Samen werken we toe naar een moment waarop jij jouw nieuwe perspectief weer ziet, en verdere stappen kunt maken.

Verwerken en vooruitkijken

Een outplacementtraject helpt je om het verlies van je baan en werkgever een plek te geven. Gedurende het traject werken we ernaartoe dat je de situatie als een kans gaat zien. Je krijgt opnieuw inzicht wat je belangrijk vindt in een functie en werkomgeving. Met als belangrijkste resultaat een nieuwe functie bij een werkgever die bij jou past!

Het leven gaat om de reis, niet om de eindbestemming. Ga daarom vol verwachting verder en ontdek wat er achter de volgende hoek verborgen ligt!

Wat kun je verwachten?

Vrijblijvend kennismakingsgesprek
We starten jouw Outplacementtraject met een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uur. We bespreken je situatie en wat jij uit dit coachingstraject wilt halen. Zo krijg ik inzicht in wat er nodig is ten aanzien van de invulling van het traject. Na afloop van het kennismakingsgesprek maak ik een offerte met daarin de aanpak die ik voorstel.

Wat ik inzet om je te helpen
Het verlies van je baan kan een grote impact hebben op je leven en roept meestal veel verschillende emoties op. Je kan hierbij denken aan onzekerheid, verdriet en boosheid. We nemen eerst de tijd om te bekijken wat het verlies met jou doet. Door ruimte te creëren voor de verwerking, ontstaat er vaak ook ruimte om naar de toekomst te kijken. We besteden tijdens de gesprekken o.a. aandacht aan de vragen Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Dit lijken gemakkelijke vragen, toch vraagt dit behoorlijk wat zelfonderzoek. Afhankelijk van de persoonlijke behoefte ondersteun ik je met arbeidsmarkt oriëntatie en de voorbereidingen die komen kijken bij het solliciteren. Gedurende het traject zet ik verschillende instrumenten in. Naast gesprekstechnieken en modellen, kan hierbij denken aan (thuis)opdrachten en de inzet van Persoonlijkheids- en loopbaantests.

Mijn werkwijze
Je kunt mijn werkwijze typeren als oplossingsgericht, met een focus op vooruitgang. De oplossingsgerichte theorie en bijbehorende interventies vul ik aan met mijn kennis van en ervaring met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en Systemisch Werk in organisaties.