Adres
Mauvelaan 3,
3055 BL Rotterdam

Contact
+31 (0)6 25 31 98 97
hester@hesterlentz.nl

Wie ben ik?

Mijn naam is Hester Lentz. Ik ben in 1978 geboren en opgegroeid in Maassluis. In 2000 rondde ik de studie Personeel & Arbeid af aan de Hogeschool Rotterdam. Inmiddels heb ik ruim 20 jaar ervaring in het HR-vak. Ik vervulde diverse functies, en sinds 2018 werk ik met veel plezier als zelfstandig Loopbaancoach en HR-adviseur voor diverse opdrachtgevers. Ik vind organisaties fascinerend, en in het bijzonder de mensen die hier invulling aan geven!

Mijn kwaliteiten als coach

Ook voor een coach is het niet altijd makkelijk om je eigen eigenschappen en kwaliteiten te benoemen. Mensen omschrijven mij vaak als een open en toegankelijk persoon. Een verbinder met een optimistische kijk op zaken. Ik weet de kern uit een verhaal te halen, en op een praktische manier te vertalen. Dit creëert duidelijkheid, zodat de ander weer helder naar de eigen mogelijkheden kan kijken.

Door mijn jarenlange ervaring met HR bij verschillende organisaties begrijp ik welke dynamieken kunnen ontstaan. Vaak gedreven vanuit verschillende belangen.

Mijn manier van werken als coach is ondersteunend, onderzoekend en gericht op vooruitgang.

Mijn loopbaan

In 2014 merkte ik dat het tijd was om wat anders te gaan doen. Ik werkte toen ruim 9 jaar bij PwC. Jaren waarin ik ontzettend veel leerde en werkplezier ervaarde. Toch knaagde er al een tijdje iets aan mij. Past deze organisatie nog bij mij? Ik miste iets maar kon het niet helemaal duiden. Terugkijkend speelde ook mijn levensfase een rol hierin.

In het diepe springen
Na een tijdje ontstond er weer ruimte. Het zelfstandig ondernemerschap leek mij wel wat. Ik merkte alleen dat er steeds meer vragen in mijn hoofd opkwamen. Hoe ziet het zelfstandig ondernemerschap er voor mij uit? Past dit wel? Ons jongste kind was net 1 jaar oud. Heb ik genoeg ervaring? Naar aanleiding van deze vragen trok ik voor mijzelf de conclusie dat het nog niet het juiste moment was. Ik miste terugkijkend ook zelfvertrouwen om de stap écht te zetten. Twee maanden later ging ik aan de slag bij een mediabedrijf.

Persoonlijke motivatie en drijfveren

In 2017 bekroop mij weer het gevoel dat ik iets miste, en ik kon het nu beter duiden. Ik miste de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. In mijn dagelijkse werk als HR manager was hier te weinig tijd voor. Terwijl dit juist het deel van het werk is waar ik blij van werd. Ik realiseerde mij tegelijkertijd ook dat de ondersteuning die ik graag wil bieden het beste mogelijk is vanuit een onafhankelijke rol als coach.

Register Loopbaanprofessional (RL) – Noloc erkend
Mensen lopen steeds vaker vast doordat loopbaanontwikkeling en wensen niet bespreekbaar zijn. Je raakt dan de regie kwijt over je eigen loopbaan. Dit kan o.a. leiden tot ziekte, functioneringsproblemen of zelfs een verstoorde werkrelatie. Ik ben mij verder gaan verdiepen in dit onderwerp en heb in 2019 de post-hbo registeropleiding tot Loopbaanprofessional afgerond.

Ik ben aangesloten bij de Noloc, de beroepsvereniging van loopbaancoaches en jobcoaches. Sinds 1 januari 2021 ben ik gecertificeerd als Register Loopbaanprofessional. Dit is het keurmerk voor loopbaancoaches.

In mijn dagelijkse werk als coach heb ik ervaren dat het niet zozeer gaat om het toepassen van methodieken en theorieën. Het gaat veel meer over de relatie die we met elkaar aangaan. Deze relatie staat voor mij centraal in het coachproces.
Hester Lentz